Predsjednik opštine obišao poplavom pogođena područja

Predsjednik opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković, obilazio je danas naselja i mjesne zajednice gdje je usljed jučerašnjih obilnih kišnih padavina nastala velika materijalna šteta na infratsrukturi.
 
U razgovoru sa građanima, bliže se upoznao sa stanjem na terenu te kazao da će službe lokalne uprave u međusobnoj koordinaciji, učiniti maksimalan napor kako bi se nastala oštećenja i  posljedice što prije sanirale.
 
Osim oštećene putne infrastrukture, poplavljeni su i pojedini privatni i poslovni objekti jer se vlasnici nisu uspjeli izboriti sa iznenadnom, intenzivno jakom kišnom bujicom.
 
JKP Rožaje, intenzivno radi na uklanjanju pješčanih nanosa sa javnih puteva te na sanaciji ostalih oštećenja nastalih usljed jučerašnjeg nevremena.
 
Komandir rožajske Službe zaštite i spasavaja Nuradin Agović, kazao je da je oba služba imala ukupno 10 intervencija te da osim materijalne štete nije bilo životno ugroženih, između ostaloga naglasio je da i danas traje akcija ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija na tri lokacije u gradu.
Piše: Mirza Luboder

You may also like...

Komentariši