U ROŽAJAMA UPRILIČEN KOLEKTIVNI IFTAR NA GRADSKOM TRGU UZ PODRŠKU OPŠTINE BAYRAMPAŠA

U organizaciji opštine Bayampaša iz Istanbula u saradnji sa opštinom Rožaje uz aktivno učešće Islamske zajednice i Medžlisa iz Rožaja, a pod sloganom ’’Bratstvo ne poznaje granice’’ u Rožajama je na gradskom trgu organizovan iftar za više od dvije hiljade vjernika. 
Događaju su prisustvovali najviši zvaničnici opštine Rožaje kao i predstavnici opština Tutin, Novi Pazar, Sjenica, Peć, Petnjica, Plav i Gusinje kao i pripadnici Albanskoga naroda iz opštine Rožaje. Zajedno sa gradjanima su iftarili i predstavnici turske razvojne organizacije ’’Tika’’ te predstavnici ambasade Turske u Crnoj Gori, kao i predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Vjernike je pozdravio predsjednik opštine Ejup Nurković, ističući da je iftar priredjen u saradnji sa, kako je naglasio, ’’bratskom opštinom Bajrampaša’’
-Ovaj projekat je znak dugogodišnje saradnje sa opštinom Bajrampaša. Zahvaljujemo se ljudima iz Bajrampaše na podršci kao i svim građanima koji su ovdje kako bi smo ukazali pažnju državi Turskoj i opštini Bajrampaša.
Potpredsjednik opštine Bajrampaša, Naser Šimšek Hot, je kazao da već 13 godina sprovode projekat ’’Bratstvo ne poznaje granice’’
-Ovo nije samo iftar već most izmedju Balkana i Turske. Sve ovo je podržao naš predsjednik Redžep Taip Erdogan, koji danonoćno misli na muslimane iz Sandžaka i sa Balkana i od kojega vam prenosim pozdrave – kazao je Hot.
-Zamjenik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rahman Kačar zahvalio se predstavnicima opštine Bayrampaša te narodu Republike Turske i njihovom predsjedniku na ovom dobrom djelu. Najavio je  da će IZ u CG u saradnji sa IZ Turske i IZ iz BiH, tokom ramazana vjernicima dijeliti prevode Kurana  na bosanskom jeziku. Ovaj projekat je donacija Republike Turske a večeras ćemo odavde krenuti sa podjelom Kur'ana koje ćemo pokloniti našim gostima – rekao je Kačar.
 
 Veče je obogaćeno nastupom KUD-a “Vrelo Ibra”iz Rožaja i folklornim grupama iz Turske, a predstavljeni su i drugi segmenti kulture kao što je kaligrafija kao i specifična umjetnička grana “Ebru” – “slikanje na vodi” .
Presjednik opštine gospodin Ejup Nurković je tokom dana sa gostima iz Turske prisustvovao podjeli paketa te posjetio ekipu kuhara iz Turske na terenu koj su vrijedno spremali iftar.
Predsjednik Nurković im se tom prilikom srdačno zahvalio na trudu i požrtvovanju koje ulažu u cilju učvrŠivanja prijateljskih veza između Rožaja-Bayrampaše-Crne Gore i Turske te pozdravio njihov doprinos.
 

Takođe pročitati i...

Komentariši