Biografija

Ejup Nurković, dipl.ecc

Rođen je 20.01.1957.godine u Seošnici, opština Rožaje. Po završenoj Gimnaziji, upisuje Ekonomski fakultet u Prištini, gdje diplomira 1984. godine. Radni odnos iste godine zasniva u AD “Gornji Ibar” kao pripravnik u periodu od 6 mjeseci.

Nakon obavljenog pripravničkog staža raspoređen je za šefa računovođstva u AD “Gornji Ibar” OOUR „Ugostiteljstvo i Turizam“ gdje je radio 8 godina. Odlukom Skupštine Opštine Rožaje, nakon isteka prethodnog ugovora, raspoređen je u prinudnu upravu AD “Famod” na period od dvije godine.

Kasnije obavlja funkciju Šefa računovođstva za Budžet i finansije Organa lokalne uprave za Opštinu Rožaje, nakon čega biva unaprijeđen za Načelnika za finansije, kada polaže i Stručni ispit za rad u državnim organima, a zatim biva raspoređen na funkciju Sekretara sekretarijata Organa lokalne uprave Opštine Rožaje.

Novom organizacijom lokalne uprave raspoređen je za Načelnika za privredu i finansije. Osnivanjem nove službe za utvrđivanje, kontrolu i naplatu lokalnih prihoda imenovan je za rukovodioca pomenute službe. Član je više humanitarnih i nevladinih organizacija, bio je aktivan sportski radnik, osnivač sportskih društava u našoj Opštini, član predsjedništva FK „Ibar“, potpredsjednik FK „Ibar“, kao i predsjednik FK „Županica“.
Posjeduje visoko razvijene vještine komunikacije i organizacije.

Oženjen je i otac troje djece.

Politički angažman

Član je Bošnjačke stranke od njenog osnivanja. Na opštinskom nivou obavljao je funkciju odbornika u opštinskoj Skupštini u više mandata. Bio je predsjednik Opštinskog odbora i član Izvršnog odbora.

Na republičkom nivou bio je član Glavnog odbora i član Predsjedništva Bošnjačke stranke. Obavljao je funkciju potpredsjednika Bošnjačke stranke u jednom mandatu.

Izabran je za Predsjednika opštine Rožaje 1. jula 2014.godine.