Zvanično otvoren park “Brezovačko brdo”

Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković svečano je otvorio gradski park „Brezovačko brdo“ uz prisustvo velikog broja građana.
Sekretarijat za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Ski centar ”Hajla”, NVO ”Avlija”, MZ ”Bandžovo Brdo”, Odred izviđača ”Ibar”, Radio televizija Rozaje i Lokalna turisticka organizacija realizovali su projekat uređenja park šume „Brezovačko brdo“.

Park-šuma ‘’Brezovačko Brdo’’ sadrži do sada 9700 metara markiranih pješačkih i biciklističkih staza, košarkaški i teren za mali fudbal, ljetnjikovce, trim stazu, tri skloništa od kiše, kutak za roštiljanje pored rijeke,šumsku biblioteku sa čitaonicom, igrališta za djecu, info table, pet rampi koje sprečavaju ulaz automobila u park, vezove za bicikla, kontejnere i korpe za smeće.
Projekat ce dopuniti izgradnja pet drvenih pješačkih mostova preko Crnje koji vode na Brezovačko Brdo, teretana na otvorenom, teniski teren, vidikovac sa drvenom platformom i drugi sadržaji.
Uređene šumske staze koristiće za pješačenje i biciklizam, a zimi za hodanje na krpljama, turno skijanje i snoubord što će doprinijeti razvoju zdravih stilova života, a istovremeno pospješiti turističku ponudu Rožaja.
Iz lokalne samouprave su pozvali građane da slobodno vrijeme provode u prirodi kako bi se prvenstveno djeca odvojila od računara, video igrica, mobilnih telefona i TV ekrana i da se druže u parku i drugim stazama oko grada. Ukazali su i problem bacanja smeća svuda oko nas te pozvali da zajednički čuvamo prirodu. U tom cilju, park će imati čuvara i svako bacanje smeća pored zaobilaznice ili u parku će biti sankcionisano, napomenuli su.
Predsjednik Skupštine opštine Almir Avdić uručio je zahvalnice pojedincima koji su pomogli uređenju parka: Sameru Kalaču, Nihadu Nurkoviću, Mustafi Luboderu, Fikretu Seferoviću, Dženisu Nurkoviću, Harisu Kalaču, Rasimu Luboderu, Hadru Muriću, Hajriji Kalač, Almedinu Džudževiću, Etemu Kalaču i Nedimu Luboderu.

You may also like...

Komentariši