Zamjenik ambasadorke Australije u Beogradu Liang Zeng boravio u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje

Zamjenik ambasadorke Australije u Beogradu Liang Zeng sa saradnicom boravio je danas u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje. Njih su primili predsjednici opštine i Skupštine opštine Ejup Nurković i Almir Avdić kao i predstavnici nevladine organizacije “Avlija” Ramiz i Rasim Luboder i Emina Balota.

U toku razgovora bilo je riječi o aktuelnoj društvenoj zbilji u Rožajama kao i potencijalnim oblicima saradnje koji bi se mogli realizovati posredstvom različitih projekata a čiju bi implementaciju finansirala ta ambasada koja, iz sjedišta u Beogradu, pokriva Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da grad pod Hajlom baštini vrijednosti multikulturalnosti i međuetničkog sklada te da je kao takav pogodna sredina za turističke posjete i ekonomska ulaganja.

Prvi zvanični susret predstavnika australijske ambasade i rožajske lokalne samouprave otvorio je vrata novim razgovorima u pravcu građenja mostova prijateljstva i saradnje koja će uskoro biti vidna u već definisanim sferama, poruka je sa sastanka.

Nakon sastanka u kabinetu predsjednika opštine, predstavnici ambasade Australije posjetili su Kučansku i džamiju Sultan Murat II, galeriju ”Magaza”, spomenik NOR-a, Kuću-muzej Pepića, Ganića kulu, a kasnije i prostorije redakcije časopisa Avlija.

Takođe pročitati i...

Komentariši