Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke  u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke sa saradnicima boravila je danas u zvaničnoj
posjeti opštini Rožaje. Delegaciju su dočekali predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Ejupom Nurkovićem. Na sastanku su pokrenute brojne značajne teme koje vode, kako su kazali, realizaciji buduće saradnje.

Njena ekselencija Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori na kraju jednodnevnog boravka u Rožajama, prisustvovala je premijeri dokumentarnog filma „ STARO ROŽAJE-GRAD MUZEJ KOJEG VIŠE NEMA“ . Ambasadorka je nakon promocije otvorila i izložbu fotografija „ Staro Rožaje“, autora Halila Markišića.

Izložba i projekcija filma su završni program projeta“ Sačuvajmo kulturno-istorijsko nasleđe za budućnost mladih“ koji realizuje NVO „ Avlija“, a projekat je finansirala ambasada SAD-a u Crnoj Gori.

Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke je otvarajući izložbu fotografija i razglednica“Staro Rožaje“ kazala, da je dirnuta bogatom istorijom i baštinom ovog kraja. Pored ostalog naglasila je da je oduševljena toplim dočekom u Rožajama i naglasila da je potrebno zajednički raditi na očuvanju ljudskih prava i unapređenju dijaloga među kulturama i vjerskim zajednicama.

U ime Bošnjačkog društva kulture „ Avlija“, prisutne je sa projektom upoznao Ramiz ef. Luboder.
Njena ekselencija Džudi Rajtzing Rajnke je tokom posjete Rožajama imala susret sa čelnicima lokalne uprave i obišla je značajne kulturno istorijske znamenitosti Rožaja.

Takođe pročitati i...

Komentariši