Svečano obilježen Dan opštine

U Rožajama je obilježen 30. septembar, Dan opštine. Tim povodom održana je svečana sjednica Skupštine.

Na sjednici su predstavljena aktuelna investiciona ulaganja koja, kako je rečeno, u ovoj godini dostižu 25 miliona eura,te poručeno da se intenzivno radi na stvaranju uslova za valorizacijuturističkih potencijala opštine.

Predsjednik opštine Ejup Nurković kazao je da se zahvaljujući dobroj saradnji između lokalne samouprave i Vlade Crne Gore u Rožajama stvaraju pretpostavke za ekonomski razvoj i rast kvaliteta života građana.

Ovogodišnji dobitnici nagrade „30. septembar“, najvećeg opštinskog priznanja su Adem Kurpejović,za istaknuto stvaralaštvo u oblasti književnosti, Ernes Kalač, za poseban doprinos razvoju sporta u Rožajama, i posthunmo dr Fadil Halilović za doprinos unapređenju zdravstva.

Predsjednik lokalnog parlamenta Almir Avdić uručio je nagrade najboljoj učenici Gimnazije „30. septembar“ Ajni Murić i učenicama generacije u Srednjoj stručnoj školi Emi Dacić i Irmi Nurković.

U zabavnom dijelu programa publici su se numerama predstavili Kulturno umjetničko društvo „Vrelo Ibra“ i pjevač Adis Murić.

Čestitke povodom Dana opštine rukovodstvu i građanima Rožaja uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović, ministar sporta Nikola Janović, predsjednici opština i pojedinih institucija.

Sjednici su prisustvovali ambasador i ambasadorka Palestine i Turske, Rabi Alhantouli i Songul Ozan ministri Osman Nurković i Kemal Purišić,reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić, koordinator Bošnjačkog vijeća Admir Adrović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, direktor Zavoda Suljo Mustafić, predsjednici pobratimskih i pojedinih crnogorskih opština, te brojni predstavnici političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života.

You may also like...

Komentariši