Premijer Marković sa rukovodstvom Rožaja: Projekti vrijedni 25 miliona eura obezbijediće kvalitetniji život

Premijer Marković sa rukovodstvom Rožaja: Projekti vrijedni 25 miliona eura obezbijediće kvalitetniji život

Kapitalni projekti u Rožajama, vrijedni oko 25 miliona eura, obezbijediće kvalitetniji život građanima ali i uslove za snažnije pokretanje biznisa u ovoj opštini, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predstavnicima opštine Rožaje.
Na sastanku sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem, predsjednikom SO Almirom Avdićem i sekretarom za planiranje i uređenje prostora Rusmirom Džudževićem, premijer Marković je čestitao predstojeći Dan opštine i iskazao zadovoljstvo dobrom dinamikom realizacije započetih projekata – vodovoda, gradske tržnice, puta Rožaje – Štedim, vrtića, uređenja rječnog korita Ibra i izgradnje gradskih ulica.
Zajednički je konstatovan značaj izgradnje ski centra Hajla – Štedim i ocijenjeno da će ono biti generator privrednog razvoja Rožaja.
„Želimo da zahvalimo na posvećenosti Vlade Sjeveru. Vlada daje doprinos i jak akcenat razvoju Sjevera“, kazao je predsjednik SO Rožaje.
Na sastanku je razgovarano i o načinima za dalje jačanje stabilnosti lokalnih javnih finansija, racionalizaciji javne uprave i povećanju njene efikasnosti kao i o drugim preduslovima važnim za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

You may also like...

Komentariši