Svečano otvorena osnovna škola u Grahovu

U mjesnoj zajednici Grahovo nadomak Rožaja, uz prisustvo zvanica i građana,  svečano je otvorena  petogodišnja Osnovna škola, koju će za sada pohađati 15 učenika ove mjesne zajednice.

Objekat je izgrađen zajedničkom sredstvima lokalne uprave Rožaje i Međunarodne Turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA. Školu su skupa otvorili: zvaničnici TIKA-e sa izaslanicima ambasade Republike Turske i predsjednikom opštine Ejupom Nurkovoćem te direktorom Osnovne škole u Balotićima gospodinom Rahmanom Husovićem pod čiju područnu jedinicu spada i novootvorena škola u Grahovu.

Škola ispunjava sve savremene standarde te spada u moderne školske ustanove sa svim sadržajima.

Vrijedno je naglasiti da će 15 učenika moći da pohađaju nastavu do pete godine osnovnog obrazovanja, u svom rodnim mjestu, što u mnogome olakšava uslove kako učenicima tako i njihovim roditeljima.

Predsjednik opštine je naglasio da je ulaganje u obrazovanje jedini siguran i vrijedan adut za sigurnu budućnost. Ako obezbijedimo dobre uslove za obrazovanje, time pokazujemo da cijenimo našu djecu i omladinu a ubijeđen sam da će oni, kada steknu obrazovanje, na najbolji način znati da budu od koristi svojoj porodici, svome rodnom mjestu i svome gradu. Posebnu zahvalnost uputio je zvaničnicima TIKA-e, koji su zavidnim sredstvima po ko zna koji put pomogli Rožaje.

Piše: Mirza Luboder

Foto: Centar za informacione sisteme

Takođe pročitati i...

Komentariši