Rožaje na takmičenju „Crna Gora u ritmu Evrope“

Potpredsjednik opštine Rožaje Mirsad Azemović, sa saradnicima, sastao se danas sa organizatorima dječje manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“ , prvog takmičenja ovog tipa u Crnoj Gori, koje će biti realizovano u martu 2017. godine.
Igor Karadarević, izvršni direktor manifestacije, sa saradnicima upoznao je prisutne sa načinom funkcionisanja ovog takmičenja, koje je podržano od strane Ambasadora zemalja Evrope i Evropske Unije. Naime, djeca iz svih gradova Crne Gore će se pripremati da predstave svoj grad kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope”. Djeca koja budu predstavljala svoju lokalnu samoupravu predstaviće se na stranom jeziku tj. na jeziku Ambasade koja će biti dodeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope”.
Pozdravljajući inicijativu organizatora, potpredsjednik Azemović je ocijenio da se radi o značajnom takmičenju koje će doprinijeti prepoznavanju, razvijanju i podsticanju mladih talenata u Crnoj Gori, i Rožajama.
Cilj manifestacije je promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. U okviru programa manifestacije, biće organizovane besplatne edukacije za djecu koja su sastavni dio manifestacije.
Takmičenje „Crna Gora u ritmu Evrope“ namijenjena je djeci osnovnih i srednjih škola, a osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.
Kabinet predsjednika
20160916_141929

Takođe pročitati i...

Komentariši