Predsjednik opštine sa saradnicima posjetio novoimenovanu v.d. Direktoricu (Vik) Rožaje

Predsjednik opštine godpodin Ejup Nurković, posjetio je sa svojim saradnicima novoimenovanu direktoricu (d.o.o. „VIK“ Rožaje) gospođu Idriju Duraković te je osim čestitanja bilo govora i o unapređenju usluga i poslovanja pomenutog preduzeća.

Predsjednik opštine je između ostaloga naglasio da ovo preduzeće prije svega treba da posveti pažnju održavanju i rekonstrukciji vodovodne infrastrukture te da se na tom planu mora odmah intenzivnije poraditi kako bi građani Rožaja pili ispravnu i čistu vodu. To se može postići naglašava predsjednik, strogom kontrolom i radom na terenu gdje će se također izvršiti detaljna analiza postijećih postrijenja za vodosnabdijevanje kako u gradskom tako i u seoskom području te na taj način donijeti konačna odluka i plan o načinu sanacije, čišćenju i doradi postijeće infrastrukture. Predsjednik između ostačoga izrazio zadovoljstvo što je načelo ovoga predizeža imenovana odgovrna i disciplinovana osoba te da ne sumnja da će se boljitak u ovom segmentu osjetiti vrlo brzo.

Sekretari sekretarijata, šefovi službi, direktori institucuja i direkcija, srdačno su čestitali imenovanje gospođi Duraković, uz činjenice da je ona i do sada uspješno obavljala funkcije koje su joj bile povjerene te da je njena operativnost na terenu na veoma zavidnom nivou što je dokazala kroz svoj dugogodišnji rad, kao dobar čovjek i profesionalac u svom poslu.

Novoimenovana v.d. direktorica se zahvalila na lijepim riječima i čestitkama kolega i prijatelja te između ostaloga kazala da će svoju dužnost obavljati savjesno i korektno te da će svoj rad usmjeriti ka unapređenju i osavremenjavanju kapaciteta vodosnabdijevanja uz disciplinovan rad i međusobno uvažavanje, te da je zagovornik timskog rada i kolektivnog zalaganja za dobrobit svih građana I naravno da je svjesna odgovornsti funkcije koju obavlja jer se direktno tiče zdravlja ljudi koji koriste vodu sa vodovoda koji su pod ingerencijom ovoga preduzeća.

Piše: Mirza Luboder

dd

You may also like...