Predsjednik opštine Ejup Nurković sa saradnicima, obišao OŠ „DACIĆI“ i obećao pomoć

Predsjednik opštine Rožaje g-din Ejup Nurković sa predsjednikom SO Rožaje g-dinom Husejinom Kurtagićem i saradnicima, posjetio je OŠ „Dacići“ u Dacićima gdje je sa direktorom ove ustanove Hadžijom Lajćijem i prosvjetnim radnicima, razgovarao na temu poboljšanja uslova rada u ovoj školskoj ustanovi kao i na izradi projektne dokumentacije za izgradnju nove škole na istom mjestu.

Direktor škole Hadžija Ljaić (Haxhi Lajći) u svom obraćanju, zahvalio se predsjedniku opštine i njegovim saradnicima, što su posjetili školu, te na zalaganju lokalne uprave da pomogne da ova ustanova dobije osnovne uslove za rad jer ista nema čak ni pijaću vodu.

Predsjednik opštine g-din Ejup Nurković, obećao je da će lokalna uprava na čijem je čelu, uraditi izvedbeni projekat kako bi škola dobila vodu za piće kao to da će uraditi izvedbeno rješenje i projekat  za izgradnju nove škole.

Osim toga, predsjednik opštine je naglasio da su za kvalitetno obrazovanje potrebni i kvalitetni uslovi za odvijanje nastave, te da na tome treba raditi sinhronizovano, kako direktori i nastavnici, tako i lokalna uprava i državne institucije te nadležna ministarstva.

Pohvalio je i rad i zalaganje direktora Lajćija koji je za kratko vrijeme obavljanja direktorske funkcije, uspio da vidno poboljša uslove rada i obnovi radne prostorije.

Na kraju sastanka dogovoreno je dalje zajedničko djelovanje i zalaganje, kako bi ova škola, jedina na Albanskom jeziku u Rožajama, dobila adekvatne uslove za rad, što će osim brazovovanja smanjiti migracije Albanskog stanovništva prema Kosovi zbog boljih uslova osnovnog obrazovanja.

Kabinet predsjednika

Takođe pročitati i...

Komentariši