Predsjednik Nurković riješio problem lokacije buster stanice

Vodovod „Ćosovsko vrelo“ koji će riješiti pitanje vodosnabdijevanja mještana Gornje i Donje Lovnice, Klanca, Sređana, Ćosovice i Ramovića biće pušten u funkciju sredinom oktobra a ne krajem septembra kako je nedavno rečeno.

Kako su ranije javili iz Uprave javnih radova koja finansira projekat, protekle tri godine završena je izgradnja kaptaže i hlorinatorne stanice na izgradnja primarnog cjevovoda dužine osam kilometara, kao i distributivnog cjevovoda u Gornjoj i Donjoj Lovnici, Ćosovici i Ramovićima, u ukupnoj dužini od oko 12 kilometara.
Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković, sa saradnicima, protekle sedmice obišao je teren i u razgovoru sa mještanima Ramovića riješio, kako nam je rečeno, višemjesečni imovinsko- pravni problem koji je bio prepreka izgradnji buster stanice za napajanje dva zaseoka što je odgodilo otvaranje vodovoda.
Podsjećamo, ugovorena vrijednost aktuelnih radova na vodovodnoj mreži na teritoriji Rožaja je blizu 1,8 miliona eura, koje je Vlada Crne Gore obezbijedila iz kapitalnog budžeta.

You may also like...