Odbornici iz redova opozicije bojkotovali dvadeset četvrtu sjednicu lokalnog parlamenta

 

Dvadeset četvrta redovna sjednica lokalnog parlamenta koja je bila zakazana za danas nije održana jer nije obezbijeđen kvorum za odlučivanje.

Predsjednik Skupštine opštine Husein Kurtagić izjavio je da predstavnici opozicije nisu najavili odsustvo sa današnje sjednice te da na sjednicama Kolegijuma nije bilo riječi o odustajanju od donošenja odluka koje su bile predviđene Dnevnim redom. On je ocijenio  da  predstavnici političkih subjekata iz redova opozicije, umjesto što parališu rad parlamenta, treba svojim političkim obavezama da pristupe odgovorno te da primjedbe na rad lokalne uprave iznose javno, na sjednicama Skupštine. Kurtagić smatra da opozicija na ovaj način šteti sopstvenom političkom ugledu i da funkcionisanje opštine neće biti dovedeno u pitanje.

Predsjednik rožajskog parlamenta, bez obzira na trenutne stavove odbornika opozicionih partija, vjeruje u postizanje političkog dijaloga koji je, kako tvrdi, u interesu svih građana i poziva  na zajedničko odlučivanje već na narednoj sjednici koja će uskoro biti zakazana.

Dnevnim redom sjednice koja je bila zakazana za danas bila je predviđena rasprava o 16 tačaka među kojima je bio i predlog Odluke o Budžetu opštine za 2018. godinu, koji nije usvojen u zakonski predviđenom roku.

Takođe pročitati i...

Komentariši