Izvjesna izgradnja velelepnog objekta u Rožajama, vrijednosti devet milona eura

Lokalna samouprava u Rožajama najavljuje izgradnju poslovno-stambenog objekta, ukupne površine 20 hiljada metara kvadratnih čija se vrijednost procjenjuje na oko devet miliona eura. Velelepni kompleks, shodno Planu, prostirao bi se na lokaciji bivšeg preduzeća „Gornji Ibar“.

Realizaciju projekta, ukoliko se ostvare neophodni uslovi, pokrenuće Društvo ograničene odgovornosti Elkos Rožaje, koje planira da, pored izgradnje ovog višefunkcionalnog objekta, postojeću zgradu čiji je vlasnik a koja se nalazi na teritoriji Industrijske zone „Zeleni“ adaptira za potrebe fabrika mliječnih proizvoda i tekstila, čije je otvaranje u najavi.

Arbin Kalač, glavni gradski arhitekta, kazao je za naš program da su se predstavnici Elkosa obratili Opštini Rožaje sa inicijativom za izgradnju poslovno- stambenog komleksa te da su razgovori u pravcu početka realizacije ovog projekta u završnoj fazi.

„Radi se o veoma složenom objektu koji se sastoji iz tri dijela- poslovnog, stambenog i sportsko- rekreativnog. Dio objekta namijenjen sportsko- rekreativnim aktivnostima imao bi zatvoren bazen, koji bi se mogao otvarati i koristiti naročito u ljetnjem periodu, kuglanu, fitnes salu i potreban broj ugostiteljskih objekata koji prate takve sadržaje. Sudeći na osnovu Idejnog rješenja, poslovni dio je višespratan, pored poslovnih prostora obuhvatio bi i markete sa prehrambenim i proizvodima široke potrošnje kao i restorane sa različitim tipovima hrane.Stambene jedinice obuhvatale bi površine od 50 do 120 metara kvadratnih sa dodatnim parking prostorima“, objašnjava Kalač.

Razgovori u pravcu rješavanja imovinsko-pravnih pitanja za lokaciju na kojoj se nalazi bivše preduzeće „Gornji Ibar“ a koja je u državnom vlasništvu privode se kraju kako bi se potencijalnom investitoru omogućilo ulaganje.  Lokalana samouprava preduzima sve mjere kako bi stvorila uslove da početak izgradnje ovog objekta koji će, prema relevantnim procjenama ubrzo biti na usluzi građanima Rožaja, dodaje Kalač.

 

Takođe pročitati i...

Komentariši