Izabrani novi predsjednici u 13 mjesnih zajednica na teritoriji opštine Rožaje

Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica održani su u 24 od 27 mjesnih zajednica koliko ih ima na teritoriji opštine Rožaje, u periodu od 27. oktobra do 31. novembra 2018. godine. Na Zahtjev Savjeta, izbori u mjesnim zajednicama „Radetina“ i „Bać“ održaće se tokom tekućeg mjeseca, a u Bijeloj Crkvi, Bogajama i Gornjoj Lovnici mandat članovima Savjeta je u toku.
Emir Kuč, iz Sekretarijata za mjesne zajednice opštine Rožaje kaže da su izbori za članove savjeta, koji su na konstitutivnim sjednicama odmah birali predsjednike, protekli su u korektnoj atmosferi. On je kazao i da je bila formirana Radna grupa za praćenje izbora u mjesnim zajednicama sa zadatkom da pruži stručnu, administrativnu i tehničku pomoć za potrebe zbora građana i savjeta mjesne zajednice u pogledu zakonitosti sprovođenja izbora. Radna grupa je prisustvovala svim zborovima građana i aktivno učestvovala u njihovom radu, sa aspekta svoje nadležnosti.
U Sekretarijatu za mjesne zajednice dostavili su nam spisak novoizabranih predsjednika 13 mjesnih zajednica:
1.MZ “Lijeva obala Ibra”- Husnija Fetahović
2. MZ “Koljeno”- Zeno Bralić
3. MZ “Biševo”- Remzo Mehović
4. MZ “Daciće” – Adem Dacić
5. MZ “Ibarac” – Amer Škrijelj
6. MZ “Bukovica” – Meho Hot
7. MZ “Donja Lovnica” – Džafer Murić
8. MZ “Sređani” – Sead Kurpejović
9. MZ “Seošnica” – Edin Nurković
10. MZ “Ćosovica” – Emir Kalender
11. MZ “Besnik”- Elvis Murić
12. MZ “Klanac” – Dževad Murić
13. MZ “Grahovo”- Senad Murić
U devet mjesnih zajednica, koje su obuhvaćene izbornim procesom, reizabrani su stari kandidati.
Rad svih organa za sporovodjenje izbora bio je javan, napominju u Sekretarijatu za mjesne zajednice. “Javnost u radu obezbjeđivana je u toku cijelog izbornog procesa informisanjem gradjana putem elektronskih informativnih portala Opštine Rožaje, RTV Rožaje i isticanjem obavještenja na vidnim mjestima kao što su javni objekti i na drugi pogodan način”, navodi se u dijelu Izvještaja o sprovedenim izborima za članove savjeta mjesnih zajednica na teritoriji opštine Rožaje.
Odlukom o mjesnim zajednicama propisano je da se izbori za organe u mjesnoj zajednici raspisuju svake četvrte godine. Prethodni izbori za izbor organa u mjesnim zajednicama, na teritoriji opštine Rožaje, održani su nakon lokalnih izbora, 2014. godine.

Naslovna za izvjestaj izbori u MZ

Izvje-taj o sprovedenim izborima u MZ RO 2018

 

You may also like...