Direktori Skijališta Crne Gore i OC „Jahorina“ Miloš Popović  i Dejan Ljevnaić obišli područje budućeg turističkog lokaliteta˝Hajla i Štedim˝

Direktori Skijališta Crne Gore i Olimpijskog centra „Jahorina“ Miloš Popović  i Dejan Ljevnaić boravili su danas u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje gdje su razgovarali sa predsjednikom opštine Ejupom Nurkovićem i drugim predstavnicima lokalne samouprave.

„Koncept razvoja turizma u Rožajama je izgradnja novih ski centara i valorizacija svih postojećih ski centara, te njihovo uvezivanje u jedno privredno društvo, Skijališta Crne Gore, s tim ciljem je to privredno društvo i osnovano“, kazao je direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović. On je podsjetio da je u toku javno nadmetanje za izradu Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izvođenje radova na izgradnji šestosjedne isklopive žičare, po principu “projektuj i izgradi”, kao i za izradu Idejnog rješenja ski staza na lokalitetu „Hajla i Štedim“ u Rožajama i da završava 24 aprila. Izgradnja žičara je samo jedan od projekata kojim će se valorizovati potencijali Hajle u Rožajama.

Planirana je izgradnja ski staza, baznih stanica, pratećih objekata, elektroenergetske, saobraćajne, komunalne i ostale infrastrukture kao i nabavka opreme i mehanizacije te ostalih neophodnih elemenata za stavljanje u funkciju ski centra, objasnio je Popović dodajući da je Vlada kao prioritet prepoznala turističku valorizaciju Sjevernog regiona Crne Gore u cilju sveukupnog unapređenja razvoja tog područja te da će u naredne četiri godine u tu svrhu biti izdvojeno 140 miliona eura od kojih 18 miliona za projekat „Hajla Štedim“. Popović i Ljevnaić su nakon sastanka, u pratnji predsjednika opštine i njegovih saradnika, obišli područje budućeg turističkog lokaliteta „Hajla i Štedim”.

Predsjednik opštine Ejup Nurković, rekao je u toku sastanka da turizam čini jednu od tri strateške grane privrede Rožaja i da opština posjeduje izvanredne resurse za njen dalji razvoj. Predsjednik je iznio zapažanje da valorizacija prirodnih potencijala na području opštine nije u dovoljnoj mjeri zastupljena te izrazio nadanje da će, uz upodobljavanje infrastrukture, Rožaje postati poznati turistički centar, što će, kako je zaključio, doprinijeti razvoju drugih privrednih aktivnosti. Lokalna samouprava će pružiti punu podršku realizaciji svih projekata i svim budućim oblicima saradnje čiji je cilj dugoročni razvoj opštine Rožaje i poboljšanje kvaliteta životnih uslova građana, poruka je sa sastanka.

Takođe pročitati i...

Komentariši