Ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan boravila zvaničnoj posjeti opštini Rožaje

Ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan sa sardnicima boravila je u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje.

Delegaciju su dočekali predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom opštine Ejupom Nurkovićem.

Ambasadorka Ozan, koja prvi put zvanično boravi u Rožajama, kazala je da je Rožaje za Tursku važna opština te da su u toku razgovora razmatrane mogućnosti za njen razvoj kroz djelovanje pojedinih turskih organizacija i institucija.

U delegaciji predvođenoj turskom ambasadorkom bili su i predstavnici Dijaneta, Instituta Yunus Emre kao i koordinator Turske Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju za Crnu Goru Enver Resuloglari koji je najavio skori početak rekonstrukcije stare kaldrme i mosta u užem jezgru opštine,a koju će finansirati Tika.

Zahvalivši se na finansijskoj pomoći koju je TIKA pružala realizaciji 45 projekata u Rožajama, predsjednik Nurković je izrazio očekivanje da će se saradnja dodatno unaprijediti u narednom periodu.

On je predstavio mogućnosti koje opština Rožaje nudi na polju potencijalnih ulaganja u pojedine djelatnosti kao i subvencije predviđene zastrane investicije. Delegacija je nakon sastanka sa čelnicima lokalne samouprave posjetila Medžlis islamske zajednice u Rožajama i Gimnaziju „30. septembar“ gdje je zvanično otvoren projekat pametnih tabli koje će se koristiti u procesu nastave.

You may also like...

Komentariši