Delegacija Univerziteta “Sakarya Univerzitet” boravila u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje

Na inicijativu NVO “Studenti Crne Gore u Turskoj”, delegacija državnog univerziteta “Sakarya Univerzitet” iz Turske koju su činili rektor Bariša Tonguć, direktor za međunarodne studente Hakan Aslan, predsjednik studenata Crne Gore u Turskoj Mustafa Salihović i sekretar udruženja “Studenti sa Balkana u Sakariji” Hamza Zoranić obišla je 23. aprila Gimnaziju „30.septembar“ i medresu “Mehmed Fatih” u Rožajama. Nakon obilaska dvije škole, delegacija se sastala sa predsjednikom Skupštine opštine Rožaje Almirom Avdićem.


Glavni cilj posjete obuhvatio je prezentaciju Programa razmjena studenata te modela saradnja između univerziteta i srednjih škola u Crnoj Gori i Turskoj.
“Sakarya Univerzitet”, sa velikim brojem departmana, rangiran je među najbolje univerzitete u Turskoj.
Osnovan je 1970. godine i nalazi se nedaleko od Istanbula, tačnije u provinciji Sakariji, u kojoj inače živi veliki broj ljudi porijeklom vezani sa prostorom Sandžaka.
Pomoćnik rektora gospodin Tonguć je rekao da se nada odličnoj saradnji sa obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori.
Predsjendik studenata Crne Gore u Turskoj Mustafa Salihović zahvalio se delegaciji Univerziteta na posjeti i kazao da se NVO “Studenti Crne Gore u Turskoj” zalažu za saradnju između studenata Crne Gore i Turske u svim društvenim oblastima.

You may also like...