Avdić pohvalio humano društveno djelovanje Adnana Dacića

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić upriličio je prijem za Adnana Dacića, povodom priznanja koje mu je nedavno uručeno za doprinos razvoju dobrovoljnog davalštva krvi.

Rožajac Adnan Dacić je, na prijedlog Odjeljenja za transfuziju krvi u Beranama, 14. decembra, dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2018. godini na području opštine Rožaje.

Avdić je ocijenio značajnim trud koji Dacić ispoljava u oblasti humanog djelovanja i njegovu želju i spremnost da stoji na raspolaganju svakom građaninu Crne Gore u momentima koji su vezani za  njihove živote i zdravlje. On je pohvalio i stepen društvene odgovornosti koje ispoljava Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Rožaje, posebno trend rasta broja članova ove organizacije koji je, kako je rekao, povezan sa tradicijom rožajskog kraja koja se, između ostalog, temeljii na različitim oblicima međuljudske solidarnosti.

Podsjećamo, Adnan Dacić je od 2011. godine  redovni davalac krvi i član Društva dobrovoljnih davalaca krvi Rožaje. Do sada je, više od 20 puta, donirao „najdragoceniju tečnost“, a u  toku 2018. godine, to je uradio četiri puta.

Takođe pročitati i...

Komentariši