Održana VIII redovna sjednica SO Rožaje

Osma redovna sjednica Skupštine opštine Rožaje održana je 22. aprila 2019. godine. Radi dodatne dorade materijala od strane predlagača, Izvještaj o radu predsjednika opštine sa izvještajem o ostvarivanju funkcija lokalne samouprave povučen je iz Prijedloga dnevnog reda kao i Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za 2018. godinu LJE „Rado- televizije Rožaje“.

Predstavnici građana u lokalnom parlamentu razmatrali su i usvojili izvještaje o radu sa finansijskim izvještajima za minulu godinu drugih ustanova čiji je osnivač opština te njihove programe rada za 2019. godinu (DOO “Vodovod i kanalizacija”; DOO “Komunalno”; Turistička organizacija; JU Zavičajni muzej “Ganića kula”; JU Centar za kulturu Rožaje; DOO “Sportski centar”; JU Narodna biblioteka, DOO “Ski centar Hajla”; JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju; DOO “Agencija za projektovanje i razvoj”).

Razmatrajući izvještaje, odbornici su zaključili da je većina ustanova suočena sa problemom viška zaposlenih radnika te da moraju hitno započeti primjenu sanacionih mjera koja se zasniva na optimizaciji radnih mjesta.
Usvojen je i Program investicionih aktivnosti opštine za tekuću godinu kao i prijedlozi odluka o kreditnom zaduženju opštine Rožaje radi refinansiranja obaveza po osnovu kredita; o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju javnog interesa na zemljištu radi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pratećim objektima; o određivanju lokacije za izgradnju doma za stare osobe; o auto-taxi prevozu; o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima i načinu zbrinjavanja i kontrole njihovog razmnožavanja; o načinu odvojenog skupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji opštine Rožaje; o izmjenama i dopunama Odluke o prenosu prava svojine nad zemljištem br. 319 od 29. 11. 2019. godine ; i o stavljanju van snage Odluke br. 719 od 13.02. 2014. i br. 92 od 13.04. 2015. godine, raskida se Ugovor iz 2014. godine o dodjeli zemljišta pod zakup DOO “Gradina company”.
Na dnevnom redu našla su se i razrešenja i imenovanja članova pojedinih odbora i savjeta.
Skupština opštine je potvrdila i odluke savjeta o imenovanju Fetije Kurtagić za direktoricu Narodne biblioteke i Sulejmana Beće Kujevića za direktora Centra za kulturu Rožaje.

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...