SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Lokalna uprava Rožaje, kao i njeni građani su duboko zabrinuti zbog nemilog događaja koji se desio u našoj opštini u predhodnim danima.

Eventualne sporove i nesuglasice treba rješavati na dostojanstven način uz poštovanje maksime “kada međusobno razgovarate, razgovarajte na najbolji mogući način, a nikako svađom i oružjem koje ugrožava život ljudi”.

Preporučujem stranama u svađi da oni i njihovi roditelji putem mira i dijaloga prevaziđu ovu nemilu situaciju koja bi se trebala završiti na ljudski način, te da jedni od  drugih zatraže oprost i pomirenje.

Lokalna uprava apeluje na državne organe, a posebno na Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odjeljenje bezbijednosti, da ulože sve napore da spriječe konflikt, a posebno ponašanje koje dovodi do ugrožavanja života ljudi i njihove imovine.

Smatramo da su odgovorni u Odjeljenju bezbijednosti trebali da efikasnije reaguju i spriječe da ne dođe do ovakvih nemilih događaja.

Takođe upućujem apel i tužilaštvu da bude profesionalnije u ovakvim slučajevima i da djeluju u skladu sa zakonom, a sve u cilju zaštite naših građana.

U Rožajama, 29.07.2014. godine

Predsjednik opštine
Ejup Nurković

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...