U Rožajama obilježena decenija nezavisnosti Crne Gore

U okviru obilježavanja desetogodišnjice državnosti Crne Gore, na Gradskom trgu u Rožajama, učenici svih osnovnih i srednjih škola kao i Dječji vrtić „Boško Buha“,održali su Sajam preduzetništva,na način što su upriličili izložbu rukotvorina i suvenira koje su sami izradili. Predmeti su nudjeni na prodaju a sav prihod će biti predat dobrotvornim organizacijama.
I direktor te škole Fejzo Murić,uz podsjećanje na značaj desetogodišnjice obnove crnogorske državnosti je kazao da su cijene predmeta koji se prodaju bile prikladne kupcima te da je prodaja bila solidna.
-Većina rukotvorina koje su izradili učenici naše kao i ostalih škola,asociraju na ovaj,jedan od najvažnijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji.Nadamo se da ćemo prikupiti pristojnu sumu novca koja će se upotrijebiti u humanitarne svrhe – rekao je Murić.
Manifestaciju je posjetio i gospodin Ejup Nurković sa saradnicima te je otkupio ručno izrađeni šah u znak podrške ovoj akciji.
Inače na štandovima su se mogli naći najrazličitiji predmeti a izmedju ostalog učenici su prema instrukcijama profesorice Mirsade Šabotić, gradjanima na gradskom trgu mjerili pritisak za simboličnih 50 centi a isto tako gradjani su imali priliku da se slikaju sa ’’crvenkapom’’ i klovnom za istu cijenu.
Manifestaciju je otovorio Amel Dedeić, direktor TO Rožaje.
U okviru sajma članovi Omladinskog kluba su gradjaniima dijalili flajere promovišući akciju Let’ s do it Montenegro koja će biti održana 20. maja. Na ovaj način pozivaju gradjane da se pridruže manifestaciji ‘’Očistimo Crnu Goru za jedan dan’’.
-Planiramo da na dan akcije očistimo divljie deponije na prostoru naše opštine, te nekoliko lokalnih puteva. Na kraju ćemo prirediti žurku na otvorenom – kazali su Amra Tahirović I Numan Nokić.

Foto: Centar za informacione sisteme

Piše: Mirza Luboder

Takođe pročitati i...

Komentariši