Predsjednik opštine Rožaje, pohvalio čin Dženana Šaljića

Gospodin Ejup Nurkovič, predsjednik opštine Rožaje, danas je primio Dženana Šaljića , mladića koji je svojim humanim činom, vrativši pronađenih 650, eura vlasniku, ovih dana zaokupio pažnju javnosti. Da se podsjetimo, Dženan je ispred prodavnice u mjestu Špiljani pronašao novčanik u kojem je bilo 650, 00 i vratio ih vlasniku Alenu Kalenderu.

Pored ovog plemenitog mladića, prijemu su prisustvovali i njegova razredna Mirsada Šabotić, prof. direktor škole Fejzo Murić, kao i otac i djed mladića.

Predsjednik Nurković je naveo da su rijetki ljudi kakav je Dženan i da, zasigurno, njegov čin predstavlja ponos ne samo za njegove roditelje, školu i Rožaje, veći za Crnu Goru. U znak zahvalnosti i poštovanja prema ljudskosti koju je Dženan iskazao, predsjednik Nurković mu je uručio zahvalnicu kao i novčanu nagradu.

Dženan se zahvalio predsjedniku navodeći da se nada da će njegovi vršnjaci, ali i oni stariji, u njegovom činu prepoznati ono ljudsko i da će ga slijediti.“ Samo dobrota i humanost mogu čovjeka uzdići i učiniti da čovjek čovjeku bude čovjek“- rekao je Dženan.

Piše: Mirza Luboder

IMG_0969

IMG_1000

You may also like...