„TOFI“ gradi novu zgradu vrtića u Rožajama

Žalbeni rok za početak izgradnje zgrade vrtića u Rožajama je prošao i u zakonom predviđenom roku od 10 dana očekuje se potpisivanje Ugovora za izgradnju objekta.

U postupku javne nabavke, Uprava javnih radova kao naručilac, donijela je Odluku o izboru najpovoljnije ponude kojom je kao najpovoljniji ponuđač za izvođača radova izabrana firma d.o.o. „TOFI“ iz Rožaja. Rok za izvođenje radova biće preciziran Ugovorom.

Vrijednost ove investicije iznosi oko 1, 5 miliona eura. Projekatom je pridviđeno rušenje stare zgrade dječijeg vrtića „Boško Buha“, i izgradnja nove.Ukupna površina objekta je 1 228. 31 m2 i sadržaće tri nivoa( podrum, prizemlje i sprat).

Prostorije postojećeg državnog vrtića u Rožajama, sa kapacitetom od oko 70 mjesta, povremeno su preuređivane u cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta za boravak mališana, međutim, uslovi u kojima se odvija proces predškolskog obrazovanja daleko su od standardizovanih.

Nova zgrada će, prema očekivanjima, stvoriti adekvatne  prostorne uslove za kvalitetan boravak i odgoj djece te dodatno motivisati roditelje da upisuju djecu u vrtić.

You may also like...