Saopštenje i snimak napada na košarkaše Ibra

Želimo da obavijestimo javnost Crne Gore da su večeras na Cetinju brutalno pretučeni igrači KK Ibra. Na čojskom i junačkom Cetinju je daleko veća grupa huligana potpomognuta igračima KK Lovćena, divljački nasrnula na naše igrače gdje su deblji kraj izvukli košarkaši Ibra Vladimir Tomašević i Armin Kalić.

Tomaševića je tuklo najmanje 7-8 osoba dok nije izgubio svijest, trenutno je na snimanju u Kliničkom centru u Podgorici. Takođe povredu glave doživeo je Armin Kalić, ušivena mu je povreda na glavi u Domu zdravlja na Cetinju, dok je mladom Posuki polomljen prst na ruci.

Incident je započeo košarkaš Lovćena Tmušić Mikaile kada je na kraju utakmice nasrnuo na našeg igrača Bojana Ratkovića, zato što je Bojan zatražio od sudija objašnjenje zašto je KK Ibru oduzeta pobjeda sudijskom krađom.

Posebno nas čudi podatak da na meču nije bilo profesionalnog obezbjeđenja, već su dva službenika UP Cetinje pokušala da razuzdanu grupu huligana bezuspješno obuzdaju.

Pozivamo nadležne organe da uzmu snimke iz dvorane i da prema vinovnicima ovog kukavičkog čina se ophode kako zaslužuju, u suprotnom možemo da ugasimo košarku u Crnoj Gori.

Svi uslovi su se stekli za takav potez.

Sportski direktor KK Ibar    Mirsad Azemović

You may also like...

Komentariši