Radovi na putnom pravcu prema Hurijama teku planiranom dinamikom , narednih dana uslijediće rekonstrukcija mosta

Realizacija radova na putnom pravcu prema Hurijama teče predviđenom dinamikom. Na dionici puta dugoj oko 300 i širine pet metara, a koja je obuhvaćena sanacijom i rekonstrukcijom, postavljen je i drugi sloj asfalta, debljine 5 cm što je zajedno sa prvim 12 cm. Urađeni su potporni zidovi a narednih dana uslijediće radovi na izgradnji pločastog proputa sa pješačkim stazama, odnosno mosta.


Kako nam objašnjavaju u Sekretarijatu za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, u cilju pronalaženja dugoročnog i efikasnijeg rješenja, napušten je prvobitno predviđeni model rekonstrukcije mosta koji se zasnivao na ugradnji korugovanih cijevi koje je neophodno redovno održavati.
Napominjemo, značaj putnog pravca prema Hurijama, preciznije u Ulici oslobođenja, je višestruk jer povezuje gradsko jezgro sa čak pet mjesnih zajednica, a mještani su na radove koji se odvijaju čekali decenijama.
Radove su obišli predsjednici opštine i SO Rožaje, Ejup Nurković i Almir Avdić i iskazali zadovoljstvo zbog nesmetanog odvijanja predviđenih faza radova na ovom putnom pravcu.
Projekat realizuje Direkcija javnih radova Crne Gore u saradnji sa opštinom Rožaje.

Takođe pročitati i...

Komentariši