Proglašeni najbolji sportisti i radnici u lokalnoj samoupravi u 2018. godini

Uoči početka nove, 2019. godine, u hotelu „Aldi“ održana je sjednica Kolegijuma opštine Rožaje kojoj su, pored predsjednika opštine i Skupštine Ejupa Nurkovića i Almira Avdića sa saradnicima, prisustvovali i odbornici lokalnog parlamenta, predstavnici političkih partija,  direktori javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština i predsjednici mjesnih zajednica.

Sastanak je bio radnog i svečanog karaktera. Na samom početku druženja, predsjednik  Ejup Nurković, napravio je osvrt na rad lokalne samouprave u minuloj godini, te projekte koji će, shodno planovima, biti realizovani u periodu koji slijedi.

Svečani dio sastanka bio je rezervisan za uručivanje nagrada najboljim sportistima za 2018.godinu i radnicima lokalne samouprave.

Komisija za dodjelu javnih priznanja iz oblasti sporta donijela je odluke o dodjeli dva priznanja za postignute sportke rezultate u 2018. godini.

Prvo priznanje otišlo je u ruke Dejvidu Kajeviću, reprezentativcu Crne Gore u kik boksu, koji već duži niz godina na pravi način predstavlja svoj rodni grad  i državu tako što osvaja brojne medalje na regionalnim i međunarodnim takmčenjima.

U 2018.godini Kajević je osvojio  treće mjesto na evropskom prvenstvu u Bratislavi,  K1 reviju u kojoj je pobijedio prvaka Italije te Balkanski kup u Nišu.

Ovogodišnji dobitnik sportskog priznanja je i golman  FK „Ibar“ Adis Kuč. Adis nastupa za seniorsku i omladinsku ekipu „Ibra“. Bio je u Idealnom sastavu tima Sjeverne regije Fudbalskog saveza Crne Gore. Ovaj mladi sportista ostao je nesavladan u cijelom jesenjem dijelu sezone. Kako je rečeno prilikom dodjele priznanja,  postavio je klubski i regijski rekord u nesavladanosti, odnosno, 900 minuta nije primio gol pa je na taj način doprinio povratku svog kluba u II crnogorsku ligu.

Najbolja radnica lokalne samouprave u 2018. godini, prema ocjenma Komisije, je Irma Selmanović, koja je radni odnos u organima lokalne samuprave započela kao pripravnica. Do sada je obavljala  poslove  u sekretarijatima za opštu upravu i društvene djelatnosti,  za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Direkciji za imovinu i zaštitu prava optštine, a nakon pravosudnog ispita imenovana je za predsjednicu Komisije za žalbe.

Slično priznanje primio je i direktor  Radio televizije Rožaje, Mirsad Feleć. On je za nešto više od četiri godine obnašanja funkcije direktora Lokalnog javnog emitera uspio da Radio Rožaje preinači u Radio televiziju Rožaje što je, prilikom ocjenjivanja, svrstano u revolucionarni iskorak na polju  osavremenjavanja i unapređenja rada na nivou ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština.

Nagrađenim sportistima priznanja su nemjerljivo značajna jer, kako su kazali, dolaze iz njihovog grada.

Najbolji radnici lokalne samouprave prvi put se nagrađuju u 2018. godini na inicijativu predsjednika Nurkovića koji je ocijenio da će uručivanje priznanja za postignute rezultate na polju poboljšanja kvaliteta rada lokalne samouprave podići nivo motivisanosti za rad kod zaposlenih, te da će, u konačnom, takva praksa pozitivno uticati na cjelokupno funkcionisanje lokalne samouprave.

Podsjećamo, Nurković je takođe u decembru 2018. godine uručio priznanja za rad najboljim policijskim službenicima.

You may also like...

Komentariši