Privodi se kraju rekonstrukcija OŠ „Mustafa Pećanin“ u Rožajama

                    Početak nastave odložen za sedam dana

 

Učenicima najstarije obrazovne ustanove u rožajskoj opštni OŠ „Mustafa Pećanin“ početak nastave je odložen za sedam dana, zbog rekonstrukcije objekta.

Kako bi se uvjerili u kvalitet rekonstrukcije, predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković, potpredsjednik Opštine Rožaje, Mirsad Azemović i sekretar finansija, Armin Mujević su danas obišli OŠ “Mustafa Pećanin”.

Prema saopštenju iz Ministarstva prosvjete, u ovoj školi se privodi kraju rekonstrukcija unutrašnjosti objekta koja se realizuje u okviru projekata “Program energetske efikasnosti u javnim zgradama” koji realizuje Ministarstvo ekonomije, a koji se finansira iz kredita Njemačke razvojne banke, dok će spoljašnji radovi biti završeni do oktobra shodno planiranoj dinamici i potpisanom ugovoru.

Ovaj projekat podrazumijeva izvođenje radova  koji obuhvataju: postavljanje termo i hidro izolacije na krovu, postavljanje termoizolacije na fasadi objekta, zamjenu fasadne stolarije, sanaciju sistema grijanja ili izgradnje novog u objektima koji nemaju centralni sistem grijanja, zamjenu kotlova, postavljanje termoventila, zamjenu svjetiljki, rekonstukciju sanitarnih čvorova, izgradnju sanitarnih čvorova za osobe sa invaliditetom, moleraj i ostale radove-kaže se u saopštenju.

Vrijednost rekonstrukcije objekata ove škole u kojoj nastavu pohađa preko 1000 djaka,  je preko  600.000  eura.

Početak školske godine u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi se odlaže za 7. septembar, a uprava škole će donijeti plan nadoknade časova.

 

 

Takođe pročitati i...

Komentariši