Predsjednik Rahman Husović: Jačaćemo saradnju sa dijasporom

Predsjednik opštine Rožaje Rahman Husović upriličio je danas prijem za naše sugrađane koji žive i rade u inostranstvu a koji dane januarskog odmora provode u svom rodnom gradu sa porodicama, komšijama i prijateljima.

Tradicionalnom druženju sa članovima dijaspore prisustvovao je potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović, reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić, poslanik u Skupštini Ervin Ibrahimović, čelnici državnih i opštinskih resora, te drugi gosti. 

“Susreti sa našom uvaženim dijasporom uvijek su prožeti osjećajem radosti i zajedništva. Čast je biti povezan sa ljudima koji su, zahvaljujući isključivo sopstvenom radu, u Evropi i svijetu prepoznati kao uspješni privrednici i uopšte poslovni ljudi”, kazao je prvi čovjek opštine Rožaje.Naša braća i prijatelji koji žive i rade u inostranstvu nikada nisu zaboravili rodno mjesto, stoga, zavređuju posebno mjesto u srcima pojedinaca i zahvalnost cijele zajednice, dodao je predsjednik Rahman Husović.

Na skupu je poručeno da će lokalna samouprava u narednom periodu uložiti poseban trud u dalje jačanje saradnje sa dijasporom kako na polju zajedničkih investicionih ulaganja tako i u sferi afirmacije i očuvanja kulturne baštine.

You may also like...