Predsjednik opštine Ejup Nurković ugostio humanistu Hida Muratovića

Danas je Opštinu Rožaje posjetio dokazani humanista Hido Muratović, te Predsjednika, gospodina Opštine Ejupa Nurkovića upoznao sa svojim radom i humanitarnim akcijama koje sprovodi na području Sandžaka.
 
Predsjednik Opštine je izrazio zadovoljstvo i obećao da će lokalna uprava pomoći aktivnosti koje sprovodi Muratovićeva Humanitarna organizacija. Između ostaloga, u toku je humanitarna akcija pomoći za porodicu Rifata Murića (Mume) koja živi na ivici egzistencije bez ikakvih finansijskih prihoda. Kuća koja je u ruševnom stanju, jedini je dom ove porodice.
 
Muratović je u koordinaciji također velikog humaniste Jusufa-Juska Ćatovića, pokrenuo akcju izgradnje kuće za ovu porodicu i trenutno se traži adekvatna lokacija a u tome će pomoći i Lokalna upraba na čelu sa Predsjednikom Opštine gospodinom Ejup Nurković koji je upoznat sa ovim slučajem kao i sa mnogim sličnim slučajevima u našoj Opštini.
 
Lokalna uprava čini sve što je u njenoj moći da sistemski riješi najteže socijalne slučajeve ali taj posao nije nimalo lak, naglasio je Predsjednik Nurković u razgovoru sa Muratovićem, te iskazao iznimnu zahvalnost na predanosti i iskrenoj namjeri da u saradnji sa Lolaknom upravom, pomognu da se obezbijedi krov nad glavom za ovu porodicu. 
Foto: Centar za informacione sisteme
Piše: Mirza Luboder
IMG_2376

You may also like...