Predsjednik Nurković prisustvovao otvaranju džamije u Sređanima

Predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković prisustvovao je svečanom otvaranju džamije “Rahma” u rožajskom selu Sređani koja je zvanično počela sa radom 29. novembra ove godine.
Ovaj vjerski objekat sagrađen je uz pomoć organizacije “Rahma el-alemije” iz Kuvajta, a Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori je posrednik i organizator.

Događaju su takođe prisustvovali reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić sa saradnicima, Bedr Bu Rahma, predsjednik donatorske organizacije Rahma el-alemije u pratnji predstavnika kuvajtske ambasade u Beogradu, pomoćnik reisa, Omer efendija Kajošaj koji je direktni posrednik i zaslužan
za ovaj objekat, predsjednik Medžlisa IZ u Rožajama, Ernad ef. Ramović kao i brojni mještani i džematlije.
Uvodnu riječ dao je glavni imam Medžlisa IZ u Rožajama, Rejhan ef. Hot koji je prisutnima pozelio dobrodošlicu, nakon čega je prisutne poselamio predsjednik Opštine Rožaje gosp.

Ejup Nurković koji je muslimanima čestitao na izgradnji ovog objekta, ukazavši na to da ova džamija predstavlja simbol za jedinstvo i druženje muslimana u opštini Rožaje.

Reis ef. Fejzic uputio dovu Allahu dž.š. da ovaj objekat bude stub jedinstva muslimana na ovim prostorima i zahvalio svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta. Na samom kraju džematlijama se obratio i Bedr Bu Rahma, predsjednik donatorske organizacije “Rahma el-alemije” koji je ovo dobrotvorno drustvo definisao kao brod koji je zaplovio iz Kuvajta prije 35 godina kako bi
širio dobro u cijelom svijetu. Izgradnja vjerskog objekta predstavlja vrijednu potvrdu čovjekovog
uvjerenja u milost i nagradu, pa onima koji su učestvovali u izgradnji Rahme želimo da ona bude svjedok dobročinstva na ovom i budućem svijetu.

You may also like...