Avdić u Duisburgu predstavio mogućnosti ulaganja u Rožaje

Delagacija iz Rožaja utvrdila je konkretne oblike poslovne saradnje sa pojedinim privrednicima iz redova dijaspore u Njemačkoj koji imaju želju da prošire poslovanje kroz ulaganja u rodni kraj, te koji će, kako su najavili, sa tom namjerom uskoro posjetiti Rožaje.

U njemačkom gradu Duisburgu, u subotu je održan Biznis forum koji je okupio privrednike porijeklom iz Sandžaka koji žive i stvaraju u toj zemlji.Skupu, koji se prvi put održao ove godine, prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić.Prvi čovjek rožajskog parlamenta predstavio je mogućnosti ulaganja u gradu pod Hajlom opisujući pritom investicione potencijale i olakšice koje su zakonom garantovane stranim investitorima.

“Zalaganja Vlade Crne Gore u oblasti stvaranja poslovnog okruženja izrazila su se kroz poboljšanje poslovne klime i otvorenost za strane investicije. Geografski položaj  i obilje prirodnih resursa čine Rožaje prijemčivim mjestom za ulaganja u aktuelnim sferama biznisa”, kazao je Avdić u obraćanju prisutnima.
U cilju upodobljavanja razvojne infrastrukture, Opština Rožaje, u saradnji sa relevantnim državnim resorima, intenzivno radi na izgradnji nove i sanaciji postojeće putne mreže a u toku je i realizacija višemilinskih projekata koji su platforma budućem planinskom i seoskom turizmu koji će nuditi uslove za razne oblike ulaganja, napomenuo je Avdić.

Biznis forumu u Duisburgu, koji je okupio preko 30 uglednih privrednika, prisustvovali su brojni zvaničnici opština iz regiona a Rožaje je, pored predsjednika SO, predstavljao i predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Husein Kurtagić. Nakon formalnog dijela druženja uslijedila je svečanost koja je priređena u čast gostiju.

Delagacija iz Rožaja je, u toku daljih susreta, utvrdila konkretne oblike poslovne saradnje sa pojedinim privrednicima iz redova dijaspore koji imaju želju da poslovanje prošire kroz ulaganja u rodni kraj, te koji će, kako su najavili, sa tom namjerom uskoro posjetiti Rožaje.

Oduševljeni prijemom od strane sugrađana koji žive u Njemačkoj, predstavnici rožajske opštine poručuju da će u narednom periodu dodatno jačati veze sa dijasporom, koju, kako su rekli, treba uključiti u sprovođenje projekata koji čine zajednički interes u matičnoj zemlji.

You may also like...