Predsjednik Nurković primio delegaciju Direkcije javnih radova, dalja realizacija projekata u Rožajama teći će nesmetano i naredne godine

V.d. direktora Direkcije javnih radova, Rešad Nuhodžić boravio je 07.11. 2018. godine sa saradnicima u radnoj posjeti opštini Rožaje. U toku sastanka u kabinetu predsjednika Ejupa Nurkovića bilo je riječi o dinamici realizacije projekata koji se sprovodi Direkcija na teritoriji opštine Rožaje kroz partnerski odnos sa lokalnom samoupravom. Takođe, predstavljena je vizija ulaganja koja će se ostvariti posredstvom ovog važnog državnog sektora.

Nakon sastanka u zgradi opštine, predstavnici Direkcije i opštine Rožaje, predvođeni predsjednicima opštine i Skupštine opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem i Almirom Avdićem obišli su radove koji se izvode na izgradnji objekta gradske tržnice, uređenju obaloutvrde rijeke Ibar i putu prema planini Štedim. Sastanku i obilasku radova prisustvovao je i Almer Kalač, donedavni direktor Direkcije Javnih radova u toku čijeg mandata su i otvoreni pomenuti projekti.

Iako je bilo primjedbi na brzinu realizacije pojednih faza radova, Nuhodžićeva generalna ocjena sprovođenja aktuelnih programa bila je pozitivna. Investicionim ulaganjima za sledeću godinu predviđen je nesmetan nastavak realizacije započetih projekata i izgradnja gradskog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, čija se vrijednost procjenjuje na preko osam miliona eura. Glavni cilj ulaganja je stvaranje infrastrukture za valorizaciju turističkih potencijala ovog kraja, rekao je između ostalog Nuhodžić.

Predsjednik Nurković je izrazio zadovoljstvo zbog posjete opštini prvog čovjeka Direkcije Javnih radova i u prilog najavljenoj investicionoj perspektivi kazao da će lokalna samouprava aktivno uklanjati barijere koje bi mogle biti eventualna prepreka u toku partnerske saradnje. Nurković je istakao i da će se do kraja aktuelne građeviske sezone intezivirati izvođenje radova na svim gradilištima kako bi se u narednu godinu prenio najmanji mogući obim radova.

 

Vrijednost aktuelnih ugovora koje je zaključila Direkcija u oblasti ulaganja na teritoriji opštine Rožaje iznosi šest miliona a prva faza projekta turističke valorizacije Hajle dostigla je 16 miliona eura.

 

Takođe pročitati i...

Komentariši