Predsjednik Nurković iskazao zadovoljstvo zbog rekordne posjećenosti staze Turjak II

Zahvaljujući zalaganju rožajske lokalne samouprave i podršci Vlade Crne Gore, 2017. godine skijalište na Turjaku je, nakon više od deceniju pauze pušteno u rad.

 Rožajci ne kriju oduševljenje stazom koja je svojevremeno bila turistički brend ovog kraja, pa su i u toku ove zimske sezone slobodno vrijeme koristili uglavnom za skijanje. Turjak je još jednom bio mjesto na kojem su se okupljali naši sugrađani koji žive u inostranstvu, a i gosti iz drugih gradova Crne Gore i zemalja regiona. Ski centar „Hajla“ je, u saradnji sa opštinom Rožaje i pojedinim organizacijama u kontinuitetu radio na realizaciji brojnih programa čiji je cilj bio da okupe što više posjetilaca, posebno pripadnika mlađe populacije. Niska cijena ski pasa i besplatan parking dodatno su uticali da se ljubitelji zimskih sportova odluče za dnevni boravak na Turjaku. Diplome škole skijanja dobilo je više od 200 mališana a paralelno je tekla i obuka za odrasle.

Iako se bliži kraj februara, sezona skijanja je još uvijek otvorena. Predsjednik opštine Ejup Nurković  iskazao je zadovoljstvo zbog te činjenice.

“Napori lokalne samouprave i menadžmenta Ski centra „Hajla“ da se staza „Turjak II“ rekonstruiše,  ponovo pokrene i pusti u rad rezultirali su izvanrednom i posjećenošću  u sezoni 2018/19.

 Vrijedi napomenutu da je 18. februrar do sada bio krajnji datum skijanja na Turjaku, što znači da je ove godine ostvaren rekord.  Napominjemo da je ovo skijalište zamajac za projkete na Hajli i Štedimu za koje smatramo da su najveća šansa Rožaja i generatori razvoja naše opštine “, kazao je predsjednik Nurković.

You may also like...

Komentariši