Predsjednik Husović obišao Udruženje penzionera Rožaje

Predsjednik opštine Rožaje Rahman Husović sa saradnicima obišao je danas Udruženje penzionera u Rožajama.
Predsjednik Udruženja Šabo Nurković izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Predsjednika i naglasio da mu je čast što su rožajski penzioneri dio njegovih prvih zvaničnih posjeta.
U toku jednočasovne posjete istaknute su aktivnosti koje se ralizuju u organizaciji Udruženja kao i planovi budućeg djelovanja. Nurković je kazao da je zahvaljujući podršci Vlade Crne Gore uloženo puno u adaptaciju prostorija u kojima borave penzioneri.
Predsjednik Husović se osvrnuo na probleme sa kojima se suočavaju penzioneri u Rožajama kao što su niže penzije u odnosu na zvanični prosjek te činjenicu da ogroman broj penzionera živi na granici siromaštva. Prvi čovjek opštine je izjavio da je odlučan u namjeri da pruži podršku penzionerima u cilju unapređenja njihovog životnog položaja.
“Moramo zajedničkim snagama težiti postizanju socijalne pravde i nastaviti da se zalažemo za bolje sutra najranjivijih kategorija stanovništva u koje spadaju i penzioneri jer smo smo kao društvo dužni da im obezbijedimo mirnu i dostojanstvenu starost”, kazao je predsjednik Husović.
U radnoj posjeti sa Predsjednikom bili su i predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Rožajama Husein Kurtagić i šef Kabineta predsjednika Ismet Kalač.

You may also like...