ODBOJKAŠICE “ŽOK IBAR” IZ ROŽAJA, NA SPORTSKIM IGRAMA “MOSI” U POŽEGI

Tradicionalne Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), 52. po redu, uz učešće više od 2.200 sportista iz 28 opština i gradova Srbije, Crne Gore i BiH, počele u Požegi.

Naše uspješne omladinke, odbojkšice “ŽOK Ibar” na čelu sa trenerom, profesorom Iskom Bećovićem, predstavljaće Crnu Goru na ovom prestižnom sportskom takmičenju. Bojana Bulatović, uspješna odbojkašica ovoga tima, je za RT izjavila,  da sa zadovoljstvom i ponosom predstavljaju svoj grad i svoj tim i da će dati sve od sebe da svojom energičnom igrom postignu što bolji rezultat. 

Lokalna uprava Opštine Rožaje, na čijem čelu je predsjednik Ejup Nurković, pomogla je njihov odlazak na ovogodišnje takmičenje MOSI u Požegi na šta se iskreno zahvalio trener ŽOK-a Ibar, Isko Bećović. 

Manifestacija je počela u 17 sati, a igre je svečano otvorio državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.
On je istakao da je Budžetom Opštine za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture izdvojeno 70 miliona dinara, dok je resorno ministarstvo pomoglo sa tri.
Mićović je naveo da su ovom prilikom rekonstruisani fudbalski i košarkaški tereni Sloge, urađena ribolovačka staza, izgrađena dva nova teniska terena, dok je u OŠ Petar Leković zamijenjen parket.
„Potpuno spremno dočekujemo MOSI igre, a one će proteći i u znaku obilježavaja 200 godina od Drugog srpskog ustanka”, zaključio je Predsjednik.
Opština Požega, koja je i organizator MOSI igara pripremila je i bogat kulturno umetnički program i brojne druge sadržaje za vreme trajanja manifestacije koja se završava 12. jula. 

Takođe pročitati i...

Komentariši