Novi predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković

Rožaje – Glasovima odbornika Bošnjačke stranke i Socijaldemokratske partije, za predsjednika opštine Rožaje izabran je Ejup Nurković iz BS-a. Za njega je glasalo 20 odbornika iz koalicije BS – SDP, odbornici DPS-a bili su protiv, dok je odbornik BDZ-a bio uzdržan.

Nurković je najavio da će kao predsjednik opštine raditi stručno, pravedno, zakonito i transparentno.

– Lokalnu administraciju vidim kao servis građana. Sve ću učiniti na zaustavljanju mita, korupcije i drugih devijacija, kojih ima ili ih ima u naznakama u lokalnoj upravi, preduzećima i javnim ustanovama. Građani će moći svakodnevno da prate rad predsjednika opštine, Skupštine i javnih službi – rekao je Nurković.

On je rekao da je prvi zadatak nove vlasti sagledavanje investicija za ovu godinu, kao i izrada planova za narednu.

– Akcenat ćemo staviti na dijasporu, odnosno otvaranje radnih mjesta u okviru malih i srednjih preduzeća. To je jedan od gorućih ciljeva i uložićemo sve kapacitete kako bi ova ideja bila ostvarljiva. Odlučan sam da stvorim uslove za ulaganje naše dijaspore, koja želi da finansira projekte u Rožajama. Prihvatiću sve dobre ideje u interesu građana naše opštine. Već imamo strateške partnere koji su zainteresovani da kapital ulože u projekte u rožajskoj opštini. Sve ćemo učiniti na tom planu kako bismo smanjili ogromnu nezaposlenost – rekao je Nurković.

You may also like...