Predsjednik Opštine danonoćno obilazi poplavom pogođena područja

Predsjednik opštine sa saradnicima, obilazi teren i poplavljena područja te razgovara sa mještanima u cilju što boljeg upoznavanja sa novonastalom situacijom. 

Danas su obišli područje Biševa, Mukovića, Sinanovića Luke, Bukovicu, Paučinu i Grahovo. Štete su evidentne, a prvi čovjek opštine, gospodin Ejup Nurković kaže:  

“Dajemo sve od sebe kako bi sanirali štete koje su uslijedile usljed poplava koje su pogodile našu Opštinu. Krizni štab te ostali timovi, neprestano su na terenu kao i komisija za utvrđivanje nastalih šteta. Sva raspoloživa mehanizacija je također na terenu i trudimo se da saniramo putnu infrastrukturu i mostove vratimo u prvobitno stanje, jer su pojedina mjesta odsječena od ostatka putne komunikacije. U toku sedmice ćemo sačiniti detaljnu analizu i procjenu štete te se obratiti relevantnim institucijama kako smo ranije i najavili. Ovom prilikom molim građane da budu solidarni, pomognu jedni drugima te da imaju razumijevanja ako su na  pojedine intervencije čekali duže od predviđenog vremena, jer nismo imali tehničkih mogućnosti da u isto vrijeme djelujemo na sva poplavom pogođena područja. Nastavićemo da danonoćno obilazimo teren a samim tim i da radimo na sanaciji nastale štete”.  

Direktorica predizeća d.o.o. Vodovod i Kanalizacija, gospođa Idrija Duraković, danas je također u razgovru sa mještanima interventno reagovala i sačinila plan daljeg djelovanja, kako bi se život mještana u poplavom pogođenim područjima što prije vratio u normalu.

Kabinet Predsjednika

[espro-slider id=16267]

Takođe pročitati i...

Komentariši