Lokalna Uprava u Rožajama apeluje na građane da postuju mjere za suzbijanje korona virusa

Predsjednik opštine Rožaje, Rahman Husović i direktor Komunalnog preduzeća, Nazim Dacić u saradnji sa vetrinarskom ambulantom Vetprom Den, obezbijedili su preparate za dezinfekciju koja su neophodna u borbi protiv pojave i širenja opasne infektivne zaraze izazvane korona virusom. Kao sto je poznato lokalna uprava u Rožajama je sve svoje raspoložive kapacitete podredila aktivnostima u kontinuiranoj akciji sprečavanja širenja zaraze sa kojom se suočio cijeli svijet. Raduje činjenica da u Rožajama nema zarazenih ali na oprez i povećanu budnost svih upozorava činjenica o osobama koje su na posmatranju Epidemioloske službe Doma zdravlja.

Predsjednik Husović u svojim svakodnevnim obilascima službi u gradu i u susretima sa rukovodiocima istice važnost pridrzavanja preporuka INKT i mjera Vlade Crne Gore, kako bi se suzbila opasnost od pojave i širenja bolesti u Rožajama sa kojom se nosi svetski zdravstveni sistem. Posebno se naglasava poštovanje odredbe o socijalnoj distanci i boravak u kući.

Aktivnost koju je danas sproveo predsjednik opštine Rahman Husović rezultirala je preventivnim tretiranjem uzeg gradskog jezgra i platoa Doma zdravlja. Radnici Komunalnog preduzeća su ovaj prostor na kojem je najveća frekvencija stanovnistva u Rožajama tretirali preparatima koji su obezbijeđeni u saradnji sa veterinarskom ambulantom Vetprom Den.

You may also like...