Korisnici dnevnog centra za djecu i omladnu sa smetnjama i teškoćama u razvoju upriličili Bazarni dan rukotvorina

Korisnici rožajskog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, paralelno sa obilježavanjem Svjetskog dana djeteta, upriličili su drugi po redu Bazarni dan rukotvorina.

Mnogobrojni radovi,nastali u kreativnim radionicama koje se sprovode u Dnevnom centru, bili su izloženi  u holu Centra za kulturu. Kiša nije omela brojne građane, uključujući i predstavnike pojedinih lokalnih institucija da obiđu štand koji je odisao kreativnošću. Podršku stvaralačkom izrazu djece i menadžmentu Dnevnog centra dao je i predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković.

Direktorica ove ustanove Dženita Nurković Kurtagić objasnila je da Svjetski dan djeteta treba obilježiti na način koji podiže nivo svijesti o boljem razumijevanju, prihvatanju i dobrobiti djece širom svijeta te da su dječja prava temelj izgradnje naprednog društva.

“Ovo je drugi Batzarni dan koji organizujemo sa ciljem da podržimo i pokažemo kreativne ideje naših korisnika, njihovu želju da ono što urade i naprave sa velikom ljubavlju i podijele sa našim građanima. Prošle godne Bazarni dan bio je organizovan u duhu prednovogodišnje atmosfere a ove godine smo  odlučili da se održi danas, 20. novembra kada se obilježava Svjetski dan djeteta, koji je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1954. godine”, kazala je Nurković Kurtagić zahvaljujući se građanima koji su posjetili štand i tako ohrabrili rad djece, korisnika usluga Dnevnog Centra.

Ovaj socijalni servis, čiji je osnivač opština Rožaje, pored vaspitno –obrazovnih usluga, svojim korisnicima aktivno nudi njegu, socijalizaciju, socijalnu i medicinsku rehabilitaciju u cilju njihovog kontinuiranog osposobljavanja za samostalan život.

 

 

Takođe pročitati i...

Komentariši