Konzul Republike Poljske, gospođa Agnieszka Klasa posjetila Opštinu Rožaje

Danas je predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković u svom kabinetu primio konzula Republike Poljske u Crnoj Gori, gospođu Agnieszka Klasa, kako bi započeli saradnju u oblasti poljoprivrede sa institucijama u Poljskoj.

Obzirom da Poljska, kao članica EU, ima povoljnije okolnosti za dobijanje sredstava iz Evropskih fondova, otvaraju se mogućnosti za zajedničke projekte sa institucijama u Crnoj Gori. Cilj buduće saradnje biće umrežavanje opština i privrednika Poljske sa opštinama i privrednicima iz Crne Gore, kako bi zajedno radili na poboljšanju uslova za rad privrednika u obije zemlje. Gospođa Klasa je tražila da joj se dostave podaci o privrednim i turističkim potencijalima Opštine Rožaje, kako bi napravila prezentaciju i o našoj opštini na simpozijumu za poljoprivrednike u Poljskoj 28. septembra ove godine u Lublinu i Varšavi. Interesovao je i spisak proizvoda i usluga privrednih proizvođača iz naše opštine kako bi se uspostavio kontakt sa poljskim partnerima.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim mogućnostima za saradnju naše opštine i institucija u Poljskoj, a gospođa Klasa je ohrabrila i sve zainteresovane studente iz Rožaja da se obrate ambasadi Poljske u Crnoj Gori ukoliko žele da apliciraju na neke od Erasmus programa u Poljskoj.

Mirela Avdić

unnamed (3)

You may also like...

Komentariši