XX Međunarodni festival dječije pjesme “ZLATNA PAHULJA” 2013

Večeras je u Rožajama održan 20-ti jubilarni Festival dječije pjesme “Zlatna pahulja” na kojem se, u okviru večeri učesnika iz Crne Gore, predstavilo 17 kompozicija.

Festival je otvorio predsjednik Opštine Nusret Kalač, koji je kraćom retrospektivom podsjetio na vrijeme rađanja i nastajanja ovog festivala. “Večeras u Rožajama počinje 20-ti jubilarni Festival dječije pjesme “Zlatna pahulja”, jubilej vrijedan pažnje i za nadaleko veće, razvijenije i bogatije sredine” rekao je Kalač i poželio gostima da se u Rožajama osjećaju prijatno “barem onoliko koliko u vašim mjestima iz kojih dolazite”.

Gosti Festivala su imali priliku da se hronološki podsjete na dosadašnje Festivale pa su evocirane uspomene na prvi plakat Zlatne pahulje, duet Alme Demić i Nermine Hadžić, podsjećanje na Dragana Radulovića, jednog od utemeljivača Festivala, Bata Dukaja, trenutka kada predsjednik Nusret Kalač otvara sedmi Festival, kao i mnoge druge učesnike manifestacije zahvaljujući kojim je “Zlatna pahulja” stekla renome i autoritet vrijedan pažnje i van granica regiona.

Nagrada “Dragan Radulović” za najbolji tekst pripala je Momčilu Zekoviću za tekst pjesme “Boja karmele”. Nagradu je uručila Marija Radulović, supruga pjesnika čije ime nosi ova nagrada.

Nagradu za najbolji aranžman Saši Tamindžiću za kompoziciji “Pahulja” uručio je Salko Luboder direktor festivala.

Treće mjesto za najbolju interpretaciju osvojila je Selma Hrapović koja je izvodila pjesmu “Ljubav”.

Drugo mjesto pripalo je Jovanu Aleksiću koji se predstavio numerom “Pitali se”.

Za najboljeg solistu crnogorske večeri Festivala Zlatna Pahulja 2013. proglašen je Milutin Radulović koji je izveo kompoziciju “Manja je”.

Selma, Jovan i Milutin izborili su nastup na Internacionalnoj večeri.

Treća nagrada za kompoziciju dodijeljena je Dijani Roganović Bogićević za pjesmu “Pitali se”.

Drugu nagradu za kompoziciju osvojio je Predrag Peđa Nedeljković sa pjesmom “Manja je zvek”.

Prva nagrada za najbolju kompoziciju jubilarnog 20 Festivala “Zlatna Pahulja” 2013. otišla je u ruke Tamare Živković iz Kotora koja je izvela kompoziciju “Pahulja” za koju je muziku napisao Zoran Proročić.

Program su vodili glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice Dejan Đonović i Maja Kapetanović.

Autor scene koja je impresionirala prisutne je Stanislav Nikčević.

Organizatori festivala su Opština Rožaje i Centar za kulturu, pokrovitelj Ministarstvo kulture a medijski pokrovitelj Televizija Crne Gore.

[nggallery id=107]

You may also like...