Uspješno završena obuka druge generacije Škole skijanja “Turjak”

U Rožajama je 25.01.2015. uspješno obuku u skijaškim vještinama savladala druga generacija Škole skijanja “Turjak”. Sertifikate za polaznike uručili su instruktori skijanja uz prisustvo predsjednika Opštine Rožaje Ejupa Nurkovića sa saradnicima. Škola skijanja “Turjak” podržana je od strane Opštine Rožaje, a radi u saradnji sa Turističkom organizacijom Rožaje. U prvoj generaciji je obučeno 26, a u drugoj 46 skijaša, što govori u prilog činjenici da iz dana u dan interesovanje za ovaj vid obuke raste.

Ilda, Denis i prof. dr  Bećir Šabotić, instruktori skijanja, su istakli da ih raduje činjeca da ovako veliki broj djevojčica i dječaka boravi na utabanim ski stazama, koristeći tako na zdrav i kvalitetan način zimski raspust. To je bila i dobra prilika za sklapanje novih prijateljstava uz druženje i obuku koja će im doprinijeti u daljem razvoju ski vještina i povećati ljubav prema snijegu i našim planinama. Realizovan je projekat od značaja i za ovaj klub, dopremanje baby ski lifta, koji će  biti stavljen u funkciju čim vremenske prilike dozvole betonske radove, kako bi se stubovi lifta postavili kvalitetno i sigurno.

Predsjednik Opštine Rožaje je istakao da ga raduju mogućnosti razvoja sporta u našoj opštini i da će se raditi na različitim projektima kako bi naša opština bila konkuretna ponudama drugih turističkih destinacija. “Prirodne ljepote Rožaja do sada su korišćene od strane pojedinaca i organizacija koji su bez velike podrške Opštine Rožaje postizali rezultate. Od sada će ta praksa biti promijenjena, jer ćemo im biti iskreni partneri i prijatelji u projektima od koristi za opštinu i naše sugrađane.” istakao je predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković.

Na kraju nam preostaje da čestitamo svima koji su uspješno savladali kurs skijanja, uz očekivanje da će raditi na svojim vještina i predstavljati budućnost razvoja ovog sporta u našoj opštini.

Takođe pročitati i...

Komentariši