U rožajskom Centru za kulturu održan prvi koncert polaznika Niže Muzičke škole

Mališani pokazali umijeće na muzičkim istrumentima.

U Koncertnoj dvorani Centra za kulturu, polaznici Niže Muzičke škole u Rožajama i njihovi vršnjaci iz Bijelog Polja, održali su prvi koncert na kojem su prikazali umijeće na muzičkim istrumentima stečeno u školi.

Koncert je otvorio Sulejman Beća Kujević, direktor Centra za kulturu, izražavajući zadovoljstvo što je u ovoj ustanovi kulture prije godinu formirana Niža Muzička škola.

-Veoma sam srećan što će naši mališani, za koje sam dobio uvjeravanje njihovih profesora da su veoma talentovani, nakon samo godinu postojanja škole, biti u prilici da vam se predstave i da razbiju predrasude da se samo u velikim sredinama rađaju talenti i stvaraju vrhunski muzičari. Iskoristio bih priliku da se zahavalim rukovodstvu Muzičke škole u Bijelom Polju, na čelu sa Jasmilom Hot i naravno profesorima, na veoma dobroj i uspješnoj saradnji – rekao je Kujević.

Polaznici škole iz Rožaja, predstavili su se solo umijećem na klaviru, gitari i harmonici, dok su njihovi vršnjaci iz Bijelog Polja imali duo nastupe na violini, klaviru, flauti i solfeđu (melodijsko vježbanje u pjevanju bez riječi /teksta).

Piše: Mirza Luboder

 [espro-slider id=15352]

Takođe pročitati i...

Komentariši