U Rožajama predato 1103 zahtjeva za legalizaciju objekata, nema informacija o produženju roka

Prema nezvaničnim procjenama, u opštini Rožaje ima preko 2 000 bespravno sagrađenih objekata. Rok za predaju zahtjeva za legalizaciju je istekao početkom prošle sedmice.

Građani koji su  do predviđenog datuma predali u opštini zahtjev sa nepotpunom dokumentacijom, do 1. oktobra imaju rok da predaju ovjereni elaborat, kopiju plana i vlasnički list.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma su zadovoljni odzivom građana ovoj zakonskoj obavezi.

Alisa Ećo, samostalna savjetnica za građevinarstvo u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine opštine Rožaje kazala nam je da je do formiranog roka, u ovoj opštini, predato 1050 zahtjeva za legalizaciju a da informacije o produženju roka ne posjeduju te da čekaju da se po tom pitanju oglase iz resornog ministarstva.

Kazne za građane koji ne uđu u proces legalizacije biće rigorozne.One mogu da idu za objekat od 100 kvadrata od 340 eura do 1200 eura godišnje, do momenta kada nastane poptreba da se objekat uklanja. Neće biti rušenja objekata ukoliko nije neophodno, tj. ako se ne nalazi na nekoj putnoj infrastrukturi i ukoliko ne smeta prostoru poručili su nedavno iz MORT-a.

Takođe pročitati i...

Komentariši