U ROŽAJAMA ODRŽAN OMLADINSKI FESTIVAL „BUĐENJE“

Organizaciji Omladinskog kluba Rožaje i Foruma Mladi i neformalna edukacija iz Podgorice,u rožajskom Centru za kulturu održan drugi Festival Omladinski festival „Buđenje“

Festival je u ime lokalne uprave otvorio Ajsel Kalač, sekretar sekretarijata za kulturu i sport a u ime Švajsarske ambasade u Crnoj Gori, prisutne je pozdravila gđa Paulina Menthonnex Gacaferri, zamjenica ambasadora Švajcarske.

Omladinski festival predstavlja završnicu projekta koji je finansiran od strane ambasade Švajcarske a njegov glavni cilj je povećanje aktivizma mladih u opštini Rožaje, kao i pružanje podrške koja će mladim ljudima omogućiti da postanu svjesni, odgovorni i aktivni građani i da aktivno doprinose razvoju svoje zajednice u skladu s preporukama EU ,kazao je Ajsel Kalač,otvarajući ovu manifestaciju mladih.

Zamjenica amasadora Švajcarske,Paulina Mentoneks Gacaferi je kazala da joj prestavlja zadovoljstvo što je njena zemlja finasirala ovaj projekat u periodu dok je predsjedavala OEBS-om,ciji je jedan od prioriteta bio rad sa mladima.

Prisutne je pozdravila i Elvira Hadžibegoviž- Bubanja, Izvršna direktorka ForumMNE Mladi i neformalna edukacija ,kao jednog od nosilaca projekta.

U festivalskom dijelu programa, omladinski aktivisti su, kroz skečeve i muzičke numere predstavili teme od važnosti za mlade ljude, kao što su učešće mladih u život zajednice, ljudska prava, suzbijanje govora mržnje na internetu, poštovanje različitosti i zdravi stilovi života.

Prije zvaničnog početka programa, Paulina Menthonnex Gacaferri, zamjenicu ambasadora Švajcarske sa svojim timom, u svom kabinetu ugostioje predsjednik Opštine Ejup Nurković

 Moderatori programa su bili, Amina Dacić I Numan Nokić.

Piše: Mirza Luboder

Takođe pročitati i...

Komentariši