Svečanost u Rožajama povodom suneta 50 mališana

Na gradskom trgu, gdje su se okupili mališani, njihovi roditelji i građani, predsjednik Udruženja i direktor firme „Salkano motors“ Salih Hadžifejzović, koji je porijeklom sa ovih prostora, uručio je svim mališanima bicikla na dar.

U ime opštine zahvalio je potpredsjednik Mirsad Azemović.

– Nadam se da ćemo imati još ovakvih i sličnih akcija, kao i da će one biti masovnije. Takođe, uvjeren sam da ćemo sarađivati i na drugim poljima, jer nam je svaka saradnja u ovim teškim vremenima izuzetno potrebna. Pozivamo vas da budete spona između naše opštine i privrednika iz Turske, odnosno potencijalnih ulagača u razvojne projekte, te da nam na taj način pomognete da zajednički razvijamo Rožaje – rekao je Azemović.

Hadžifejzović je kazao da Turska i Crna Gora imaju prijateljske odnose, te da iseljenici iz Turske teže da budu ćuprija između naše zemlje, Srbije i BiH.

Predsjednik opštine Ejup Nurković, gostima iz Turske, uručio je zahvalnice.

Svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, kao i brojni zvaničnici lokalne uprave i Islamske zajednice.

U kulturnom dijelu programa učestvovali su folklorni ansambli „Vrelo Ibra“ i ansambl Centra za kulturu, kao i pjevačka etno-grupa pod rukovodstvom Ćame Murić, te vokalni solista Mirsad Tarhaniš.

IMG_0278

You may also like...

Komentariši