Reagovanje Lokalne uprave Rožaje na navode Izeta Bralića (SDP) objavljene u današnjem broju dnevnog lista „DAN“ pod naslovom „Pare iz budžeta troše u partijske svrhe“

Iznenađeni smo navodima Izeta Bralića, koji je tek sada progovorio o „netransparentnosti o radu loklane uprave od samog početka“ u kojoj su od 2014. godine, tj. od stvaranja koalicije bili i njegovi kadrovi.

Neshvatljivo je i to da Bralić napada budžet za koji je glasao i „do juče“ javno, na sjednicama upućivao čestitke i pohvale na rad lokalne uprave.

Kako i sam nominuje svoju partiju kao „dojučerašnjeg koalicionog partner BS-u“ tokom vršenja vlasti u Rožajma se nije oglašavao, vjerovatno zbog privilegija svojih kadrova koji su svoju inertnost naplaćivali od iste te opštine, primajući platu i čekajući kraj radnog vremena.

Politička nedosljednost ove partije je upravo dovela do raskida koalicije u Rožajama, a tome je predhodio rascjep rožajskog SDP-a na dva politička subjekta i neusaglašenosti političkih stavova dvije partije na državnom nivou koje traju već duže vrijeme.

Naime, povjerene dužnosti kadrovima SDP-a u lokalnoj upravi nijesu vršene na odgovarajući način i evidentno je da se ta partija nakon rascjepa suočava sa ogromnim problemom kada su u pitanju ljudski resursi.

Podsjećamo Bralića da je osamnaest punih godina njegov SDP bio partner DPS-u i koristio sve resurse i beneficije koje slijede iz toga. Ukoliko za to vrijeme nije uspio da doprinese razvoju grada iz koga dolazi, onda sigurno neće uspjeti ni kao još „jednomjesečni“ opozicioni poslanik.

Optužbe za nenamjensko trošenje sredstava odbacujemo kao netačne, bez argumentacije i smatramo ih jeftinim ubiranjem predizbornih poena, te informišemo javnost da je državna revizija izvršila redovnu kontrolu rada lokalne uprave i izvještaj će vrlo brzo biti dostupan.

Vlada je na zahtjev predsjednika opštine Ejupa Nurkovića odobrila 300.000,00 eura za pripremu zimske turističke sezone za 2015. godinu, kao što je i za 2016. takođe upućen zahtjev i uskoro očekujemo pozitivan odgovor.

Sredstva za tu namjenu se vode na posebnom računu i svaki euro je usmjeren za finansiranje isključivo naznačenog projekta uz napomenu da „ski staza 2“ je ranije stavljena u funkciji, dok će „staza 1“ uskoro biti rekonstruisana. Pet inžinjera vrši nadzor nad pomenutim projektom, tako da je sve vidno i transparentno.

Elektrifikaciju seoskih katuna, koje pominje Bralić, je u sklopu redovnih aktivnosti predsjednik opštine potpisao i poslao Vladi Crne Gore. Hvalisanje Bralića i pripisivanje zasluga samom sebi za nešto što nijesu činjenice je neprihvatljivo i nikako ne doprinosi radu lokalne uprave.

Napominjemo da je odlukom predsjednika opštine Rožaje Ejupa Nurkovića, povjereno potpredsjedniku opštine iz SDP-a, Idrizu Nurkoviću da lično inicira i organizuje kolegijume, a da je on za vrijeme svoga mandata uspio da organizuje samo jedan sastanak. To dovoljno govori o sposobnosti i profesionalnosti kadrova SDP-a.

Od kada BS i SDP nisu u koaliciji na lokalnom nivou, sadašnji ‘blic ministar’ Raško Konjević opstruira saglasnost o finasiranju izgradnje toplane u Rožajama, što takođe dokazuje da kadrove SDP-a interesuje Rožaje samo dok participiraju u vlasti.

 

Kabinet predsjednika opštine

Takođe pročitati i...

Komentariši