Predsjednik SO Almir Avdić prisustvovao obilježavanju Dana albanske zastave u Tirani

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje, Almir Avdić, boravio je juče na manifestaciji koja je u Tirani upriličena povodom obilježavanja, 28. novembra, Dana albanske zastave.

Nakon centralne svečanosti koja je, u Palati predsjednika,okupila brojne zvaničnike i predstavnike političkog i kulturnog života Albanije i zemalja regiona, predsjednik te zemlje, Ilir Meta, organizovao je uži susret predstavnika pojedinih država i opština među kojima je bio i predsjednik rožajskog parlamenta Almir Avdić.

Oduševljen cjelokupnom pripremom događaja i ukazanom dobrodošlicom od strane zvaničnika Albanije, Avdić je u razgovorima sa predsjednikom Ilirom Metom i ostalim predstavnicima državnih vlasti Albanije i Kosova još jednom dobio potvrdu o tradicionalno dobrim odnosima između Rožaja i Crne Gore sa dvije republike. Sagovornici su se usaglasil da treba nastaviti rad na unapređenju tih odnosa, prvenstveno kroz konkretne oblike saradnje kako u ekonomskoj tako i u kulturnoj sferi, čiji će krajnji rezultat biti napredna društvenaklime u regionu koja se temelji na univerzalnim vrijednostima demokratije.

Avdić je, u ime rukovodstva i svih građana opštine Rožaje, izrazio srdačne čestitke svim pripadnicima albanske nacionalnosti povodom obilježavanja Dana zastave, datuma, koji, kako je u čestitci ocijenio,  potvrđuje nacionalni identitetAlbanaca, koji je, i u aktuelnom društvenom momentu, ostao sačuvan.

You may also like...